Skaffa jobb som reseledare

 

Att arbeta som reseledare är ett drömjobb för många människor. Det innebär nämligen en chans att få kombinera möjligheten att resa runt i hela världen samtidigt som du får betalt för det. Dessutom bjuder reseledarjobbet på ständigt nya möjligheter att få träffa människor och leva en härlig livsstil. Om du går i tankar på att arbeta som reseledare är du dock inte ensam om det. Det är hård konkurrens om jobben och det gör att du kan behöva tänka till lite innan du skickar iväg din ansökan och hoppas på att få ett positivt svar. Här är några tips som ser till att du får något bättre förutsättningar för att få din jobbansökan accepterad.

People from all ages taking time to relax in the waters of Copacabana, the Brazilian most famous beach in the world.

Innan du bestämmer dig för att ansöka till jobb som reseledare kan det vara klokt att se över ditt CV och personliga brev. Om du har arbetat inom branschen tidigare är det förstås ett stort plus, men även andra erfarenheter kan vara bra att lyfta fram. Om du exempelvis har arbetat i en roll där du har haft mycket kontakt med andra människor lär det vara ett plus för din framtida arbetsgivare. Därför gäller det att du tänker smart och plockar fram sådant som kan vara relevant för din ansökan. Våga trycka på punkter som du är särskilt stark på för att visa att du klarar av jobbet.

Även i själva ansökningsprocessen kan du förbättra oddsen för dig själv genom att tänka till och vara smart. Istället för att nöja dig med att endast ansöka om öppna positioner kan du välja att skicka ditt CV till resebolag som inte annonserar för tillfället. Även om du sannolikt inte får jobb på en gång kan det se till att bolagen vet vem du är – och när en jobbposition väl öppnar sig står du först i kön för att bli intervjuad. Det visar också att du har en initiativrikedom och ett driv som gör dig väl lämpad för att arbeta som reseledare.

Att ha kontakter i branschen brukar vara ett sätt att få in en fot. Alla känner inte någon som arbetar som reseledare, men kanske kan du utveckla ditt kontaktnät genom att nätverka och försöka lära känna människor. Det är ett långsiktigt arbete som i slutändan kan löna sig.

Leave a Comment

mts_howto