Flyg lätt

En av de saker som gör resande besvärligt är allt bagage man måste ha med sig. Det gäller särskilt för den som reser med flyg. Du måste ta dig igenom incheckningar och säkerhetskontroller, och sedan stå och vänta igen vid destinationen för att få tillbaka dina väskor. Det går dock att resa väldigt lätt, med bara handbagage. Det sparar dig en hel del tid. Det sparar dessutom pengar eftersom du då lättare kan välja att flyga med lågprisbolagen där bagage inte är inkluderat i priset. Om du inte köper det som tillägg kan du komma ut i världen för en struntsumma.

Det här är givetvis svårt att göra för till exempel en barnfamilj. Men för dig som reser utan barn går det att vara borta länge utan att behöva ha mer än en liten resväska.

Prioritera i packningen

Det viktigaste för att kunna resa lätt är att prioritera bort. Vad är det du verkligen behöver på en resa? Vad kan du lösa på plats? Om du till exempel ska till Thailand i två veckor är allt du behöver ett par shorts, ett par lättare byxor, några par underkläder, två par t-shirts, badkläder och en skjorta. Du kommer inte använda strumpor mer än på dit- och hemresan. Om du växlar de kläder du har med dig, hänger upp dem på vädring däremellan och ser till att tvätta en gång när du är där så är det här mer än nog. Köp ett par flipflops på plats, och i värsta fall någon extra tröja eller småbyxor. Satsa på något billigt som du kan lämna på hotellet eller slänga.

När du packar på det här sättet, tänk på att du inte får ta med dig vad som helst i handbagaget. Se till att ha små reseförpackningar av tandkräm, parfymer med flera flytande saker så att du slipper slänga dem eller checka in din väska.

Smyg med extra handbagage

Reglerna för handbagage brukar vara en väska. Det här är dock möjligt att komma runt på flera sätt. Om du till exempel köper en lite större laptopväska kan du dels få med dig datorn utöver handbagaget, samt packa en del extra saker i väskans olika fack.

Ett annat bra trick är att ta på dig extra mycket kläder innan du går på flyget. Om du till exempel handlat en massa under semestern, vilket gör att du inte får plats i väskan när det är dags att åka hem, kan du fylla fickorna med så mycket som möjligt och sätta på dig flera plagg. Det kan bli väldigt varmt, men det är värt det för att slippa besvär med bagage.

Ytterligare ett trick för att få på extra bagage är att handla på flera olika taxfree-butiker. Du kommer få en påse varje gång som flygbolaget inte kommer förvägra dig att ta ombord. Det är då lätt att flytta över några saker i taxfreepåsarna för att komma runt handbagagereglerna.

Leave a Comment

mts_howto