Så planerar du höstresan

Många väljer att resa på sommaren av olika anledningar och kanske främst för att man ofta har lättare att ta ledigt då. Sommaren är dock inte alltid den bästa tiden att resa till alla platser, utan väljer man istället att resa lite närmare in på hösten finns det en hel del olika fördelar. Vissa europeiska platser är helt enkelt lite för obehagligt varma under högsommaren, som till exempel grekiska Aten, turkiska Istanbul eller portugisiska Lissabon. Under sommaren är det även väldigt mycket turister på de flesta populära destinationerna i Europa. Istället för att trängas med andra i värmen, planera din höstresa enligt våra tips och få en fantastisk upplevelse. Att resa under hösten kan både bli billigare och mer behagligt.

Res billigare vid rätt tidpunkt

Många gånger när man reser under lågsäsong kan man hitta många billigare resor. Ofta är slutet på högsäsongen billigast att flyga på, dessutom kan det gå att få rabatt på hyrbilar och aktiviteter. Det går att komma billigt undan med nästan allt egentligen, för hösten är bästa tiden att resa på även när det kommer till boende. För det första är det lättare att få tag på boende i precis det område man önskar, eftersom det inte är lika fullbokat som under sommaren. Många hotell, vandrarhem och campingar ger även stora rabatter under lågsäsongen. Man behöver inte ens åka särskilt långt efter högsäsongen för att få det billigare, utan några veckor brukar räcka, men det kan skilja sig lite åt beroende på vilket land man vill åka till. Reser du i början av september är det ofta billigare och det kan dessutom finnas en hel del sommarvärme kvar att njuta av då.

Planera för lågsäsongen

Under hösten kanske du behöver ha lite mer kläder med dig än om du gör en sommarresa, speciellt om du åker till platser där det är regnigt eller kallare under höstmånaderna. Packa därför ner regnkläder och eventuellt paraply. Någonting annat att ta i beaktning när det kommer till planeringen är att vissa saker kanske inte är öppna eller drivs under lågsäsongen. Turistbussar, museum och olika restauranger kan vara sådana saker som inte går att boka under lågsäsong. Detta behöver dock inte vara något negativt! Under sommaren är många av våra favoritresmål helt överfyllda av turister och det kan kännas lite svårt att komma åt den där genuina känslan som man så gärna vill uppleva. Istället för att uppleva ett lands kultur som lokalbefolkningen gör buntas man ihop med alla andra turister och får en något urvattnad upplevelse. Res på hösten, till exempel med hjälp av reciva.se, och upplev något helt nytt!

Leave a Comment

mts_howto