Kryssa i Medelhavet

Som en omväxling till de vanliga semestrarna som du brukar göra, kan du göra något ut över det vanliga och boka in en kryssning. Då ligger Medelhavet nära tillhands att kryssa runt i. Speciellt med tanke på att några av världens vackraste öar ligger i detta azurblåa hav, om man ska tro den amerikanska tidningen “Travel and Leisure”. De gör nämligen en undersökning varje år bland sina läsare och de får berätta allt från sina resor och sevärdheter till hur mat och stränder har varit. Enligt magasinets tio-i-topp lista finns det tre europeiska öar med och alla de ligger i Medelhavet. Dessa fantastiska och vackra öar är Santorini i Grekland, som är bäst i Europa. Därefter kommer Ischia i Ialien och Hvar som ligger i Kroatien. Känner du inte för att tillbringa dina dagar på en stor båt, går det lika bra att ta sig runt på egen hand. Detta genom att ö-luffa mellan alla Medelhavets vackra och spännande öar.

Kryssning är ett sätt att leva

Det är lite speciellt att åka på en kryssning. För fartyget är som en egen liten värld och befinner sig ute på öppet vatten. På dessa kryssningsfartyg saknar du verkligen inget. Du får god mat och dryck, samtidigt som det finns massor av aktiviteter att delta i. Därutöver erbjuds du dessutom underhållning av olika de slag. Känner du bara för att ligga vid poolen för att sola går det också bra. Skulle du hellre vilja gymma finns även den chansen att göra detta eller att utför andra aktiva sporter, som till exempel ta dig uppför en klättervägg. Det bästa med att åka på en kryssning är att du lever ett lyxliv, samtidigt som du får chansen att besöka och uppleva flera av världens vackraste öar under resans gång. Skeppet gör strandhugg längs färden och ankrar upp vid öar eller hamnar. Dessa har mycket att erbjuda för turister och andra nyfikna resenärer. Antingen tar du dig runt på egen hand eller deltar du i kryssningsfartygets anordnade guidade rundturer. Oftast rör dig sig om du har ett visst antal timmar på dig att botanisera bland sevärdheterna innan skeppet lättar ankare, för att sedan ta dig till ett nytt spännande resmål.

Behöver inte vara dyrt att kryssa runt

Den vanligaste fördomen om att åka på en kryssning är att det kostar mycket pengar, men det behöver det inte göra. Det finns många goda råd på vad du kan ta till för knep för att det ska billigare innan du surfar in kryssningmedelhavet.se, för att se vad de har att erbjuda. Något som är bra är till exempel att boka in en kryssning i Karibien på våren eftersom de är billigare då. Innan du “skriver” under din beställning så att säga, kontrollera vad som ingår i priset, är det “all inclusive” eller tillkommer kostnad för vissa saker. När du väl är på fartyget och det är dags att äta, kan det vara smart att beställa många små rätter istället, dels att det känns lite lyxigare och är billigare, jämfört med att bara beställa in en dyrare maträtt. Vill du undvika en massa folk är det perfekt att beställa rumsservice och det är oftast dessutom gratis, glöm inte dricksen bara. Detta var bara några tips för att få det billigare.

Leave a Comment

mts_howto