En aktiv semester

Idag finns det otaliga möjligheter för den som vill prova på något nytt på semestern. Resebolagen lockar med allt mer exotiska och ovanliga inslag. Men nu är också en tid när många spenderar alldeles för mycket tid inomhus och framför en skärm, och semestern brukar sällan vara ett undantag. Varför inte bryta trenden och i år satsa på en lite mer fysiskt aktiv semester?

Vandra

Ett av mina hetaste tips för att hitta ett aktivt sätt att utöva sin semester är att leta upp fina vandringsleder att vandra. I Sverige finns oerhört många leder där man kan få uppleva svensk flora och fauna på nära håll. Ett tips för den som inte är en jättevan vandrare är att leta upp ett område med leder som är lite plattare, då vandringen blir roligare om man känner sig pigg och känner att man orkar med på ett bra sätt. För den som är lite mer rutinerad finns det ett antal vackra leder inriktade på fjällvandring. Här är naturen om möjligt ännu vackrare och mer hänförande, även om man i fjällen får jobba lite mer för upplevelsen. Hur som helst är vandring i alla dess former ett fantastiskt sätt att göra sin semester lite mer aktiv

Äventyrssemester

Det finns så många saker man kan göra på sin semester utöver att ligga på stranden och jäsa. Varför inte ta med familjen på ett riktigt äventyr? Möjligheterna är många, paddla kajak eller kanot, eller kanske bestiga ett berg. Här i Sverige finns även riktigt bra möjligheter till att tillbringa en vecka uppe i fjällen och åka antingen längdskidor eller alpint. Detta kan speciellt de lite yngre medlemmarna i familjen tycka är bra mycket mer spännande och äventyrligt än att ligga på stranden och lata sig. Även om man planerat att semestra på sommaren finns det möjlighet till skidåkning utomlands, lite högre över havet, även under den tiden på året. Även om detta blir lite dyrare finns förmånliga privatlån att ta till hjälp.

Tävla på semestern

Allt fler väljer idag att delta i motionslopp för löpning, cykling eller skidåkning. Varför inte göra detta till en del av din semestervecka. Att ha ett mål att sträva mot och något extra roligt att se fram emot kommer att ge semestern mer mening och göra den mer spännande. Dessutom kommer detta ha en positiv inverkan på veckorna före semestern. Att träna sig i form till ett lopp är positivt på många sätt. Det kommer också göra att veckorna innan semestern känns mer meningsfulla. Ju mer disciplinerad och fokuserad du är då, desto roligare kommer dina lediga veckor att bli.

Så i år kanske är året då du ska våga bryta trenden och inte bara ligga på stranden långt borta i något fjärran land och mer eller mindre sova bort dina lediga veckor. Kanske är det dags att låta denna semester bli en aktiv semester.

Leave a Comment

mts_howto